9. 11. 2022
Užitečné tipy

Na co si dát pozor u půjčky?

Uvažujete o tom, že byste si vzali půjčku? Poradíme vám, na co si dát předem pozor.

Na úplném začátku je především potřeba pečlivá úvaha, jestli opravdu půjčku potřebujete a zda jste ji schopni splatit, abyste se nedostali do dluhových potíží. Dalším důležitým krokem je nic neuspěchat a řádně si vybrat tu nejlepší možnost. Vyhněte se nedůvěryhodným společnostem – základním vodítkem ke spolehlivé společnosti je například to, že má licenci ČNB k poskytování úvěrů a všechny smluvní podmínky transparentně ukazuje.

Je potřeba si nastavit splátky tak, aby pro vás nebyly rizikové. Většina lidí se chce zbavit závazku rychle, a tak si nastaví úroky vysoké a pak časem přijdou na to, že je nedokáží splácet. Například když musí řešit nečekané výdaje nebo dočasný výpadek příjmů. Pohlídejte si také hodnotu RPSN – roční procentuální sazbu nákladů, která vám reálně ukáže, o kolik půjčku přeplatíte. Důkladně si přečtěte všechny podmínky, sazebníky a smlouvu, aby vás následně nic nepřekvapilo.

Zvažte pojištění schopnosti splácet. Pojištění zpravidla uzavíráte společně s půjčkou, v některých případech je možné se i dopojistit. Za určitý poplatek si tak zajistíte účinnou pomoc v případě, že budete potřebovat odložit splátky.

Pokud z nějakých důvodů nezvládnete půjčku splácet, tak je potřeba tento problém řešit. Řekněte o tom své bance nebo úvěrové společnosti, abyste mohli společně najít to nejlepší řešení (např. odložení splátek nebo jejich snížení a rozložení na delší dobu). 

Obraťte se na naše finanční specialisty, kteří s vámi projdou nabídky (abyste si vybrali tu pro vás nejvýhodnější), pomohou vám s konsolidací úvěrů (pokud máte půjček již více) a nebo nabídnou možností spoření, abyste se příště mohli půjčkám vyvarovat a mít vlastní finanční rezervu.

Sdílej článek

Podobné články


Spolupracujte s námi a získejte

Partnera ve finančním světě

Budeme tu pro vás v jakékoliv situaci. Nezáleží na tom, jestli chcete investovat nebo jste se ocitli v neočekávané situaci a potřebujete naši pomoc. Společně vše vyřešíme.

Více času na rodinu

Čas je nejcennější komoditou, kterou všichni máme. Postaráme se o to, abyste neztráceli čas srovnáváním či sjednáním finančních produktů a vše zařídíme za vás.

Širokou nabídku produktů

Zatímco pojišťovna nebo banka vám může nabídnout pouze její produkty, my vám srovnáme možnosti všech.

Řešení pro každou situaci

Umíme i to, co jiní ne. Třeba služby pro velké firmy nebo pomoc se získáním dotací. Pro jakoukoliv situaci navrhneme možná řešení.